Hei!
Vi har nylig begynt å snuse på dette her på huset, og jeg kom i gang med det etter alt som måte gjøres ifm. FFB-rapportering. Sikt har laget en fin oversikt over COUNTER-data som man kan bruke, men det er vel så interessant å vite hvilke tall vi kan få ut for hver enkelt leverandør og hvordan dette har endret seg over tid. Derfor laget jeg en liten rapport på siden som er i stor grad basert på Sikt sin, slik at vi kan følge med på bruken på detaljnivå.
Når det er sagt har vi ikke fått SUSHI til å høste automatisk for alle våre leverandører enda, så alle rapportene er hentet manuelt fra Atypon og lastet inn i Alma. Siden vi har såpass få leverandører er det ikke en stor jobb.
[cid:image002.png@01DA8A55.62150950]
Med vennlig hilsen Anna Moody Spesialbibliotekar
[cid:image001.jpg@01DA8A54.EC0E5860]
Fra: Birgitte Belsaas birgitte.belsaas@ntnu.no Sendt: mandag 8. april 2024 15:28 Til: e-ressurser@lister.sikt.no Emne: [E-ressurser] Alma analytics og COUNTER/SUSHI
Hei
Jeg er med i ei gruppe ved NTNU Universitetsbiblioteket som ser på diverse aspekter rundt arbeidet med e-ressurser her. I den forbindelse har vi lyst til å få innspill/info fra dere andre institusjoner om hva dere gjør. Om Alma analytics og COUNTER/SUSHI.
På Vendor i Alma er det mulig å få lagt inn SUSHI konto på leverandørene slik at man kan få statistikk og USAGE rapporter etc. Det finnes flere muligheter i Alma analytics til å bruke dette.
Er det noen der ute som har tatt i bruk dette? Evt hvilke deler bruker dere? Vi vil gjerne høre fra flere av dere som bruker det - og dere som har valgt å ikke bruke det (og hvorfor). Positive og negative erfaringer.
Vennlig hilsen Birgitte Belsaas Førstekonsulent Seksjon for samlinger, ressurser og digitale tjenester NTNU Universitetsbiblioteket Tlf: +47 73596496 https://innsida.ntnu.no/person/bbelsaas